Tjekliste

 

Papirer

Sørg for at sælger leverer hestens papirer: Stamtavle, pas, vaccinationskort, ejerskifteerklæring

 

Rejseplan

Transportøren skal sende en rejseplan til sælger,

 

Kredsdyrlægen

Rejseplanen skal godkenes af kredsdyrlægen samtidig med at

Hesten skal tjekkes af kredsdyrlægen inden afrejse

 

Fødevarestyrelsen

Kontakt fødevarestyrelsen og fortæl, at du importerer en hest. Du skal registreres som importør - det er ret simpelt og kan gøres via en tlf-opringning, hvorefter de fremsender dokumentation.

Nyttige links

 

Det kan være en næsten uoverskuelig tanke at importere en hest fra et land så langt væk som Portugal - eller bare fra Sverige eller Tyskland for den sags skyld.

 

Jeg vil her fortælle om, hvor lidt besværligt det egentlig viste sig at være og nævne de ting, som man skal huske at være opmærksom på.

 

 

Når hesten er fundet og købt

 

Sælger sørger for alt det praktiske i forbindelse med afrejsen. Vedkommende kan muligvis anbefale en transportør, men jeg valgte en hestetransportør fra Tyskland, som jeg havde fået anbefalet flere steder fra.

 

De var helt enormt opmærksomme på hestene undervejs og det virkede som om hestenes ve og vel kom forud for deres egen profit, hvilket jeg fandt enormt sympatisk. De tager til Spanien og Portugal flere gange om måneden og har derfor rigtig god erfaring på de kanter. Da hestene ankom virkede de forbløffende rolige og uden stress på trods af den lange transport.

 

 

 

 

 

Hestene ankommer

Topmoderne hestetransporter og meget erfarne og behagelige chaufører, der var ekstremt opmærksomme og gode ved hestene undervejs.

 

Lav din egen hjemmeside med mono.net
"));